ОСТАННІ НОВИНИ

США ввели нові санкції проти російських олігархів і компаній

Наталя Дуляба

|

Міністерство фінансів США 14 вересня оголосило про введення чергового пакету санкцій проти російських олігархів, посадовців і компаній, причетних до військово-промислового комплексу Росії, що сприяють її агресії проти України. Про це повідомляє Українська правда.

Загалом до санкційного списку американського Мінфіну додались майже 100 фізичних та юридичних осіб. Зі свого боку Державний департамент США окремо запровадив візові обмеження проти понад 70 росіян.

«Ці санкції спрямовані на осіб, які отримують вигоду та підтримують жорстоку війну, яку Росія почала проти України», – вказано в повідомленні.

Серед цих осіб – російські олігархи: президент російського виробника рухомого складу АТ «Трансмашхолдинг» Андрей Бокарєв, який має зв’язки з міністром оборони РФ Сергеєм Шойгу, і його дружина Ольга;бізнес-партнер Бокарєва Іскандар Махмудов, засновник АТ «Уральська гірничо-металургійна компанія», та його син Джахангір.

Персональні санкції США також стосуються заступника Шойгу Алексєя Криворучка, головного конструктора авіаційного двигунобудівного науково-технічного комплексу «Союз» й члена ради директорів Балашихинського літейно-механічного заводу (теж під санкціями) Мкртича Окрояна і його родину.

Крім того, під обмеження потрапила низка компаній російського ВПК: Гаврилов-Ямський машинобудівний завод «Агат» АТ «Звєзда», яке входить до складу «Ростеху», Науково-дослідний інститут машинобудування та Ульяновський патронний завод.

Нагадаємо, США вводять санкції проти російських громадян і компаній, причетних до російського військово-промислового комплексу, від початку повномасштабного вторгнення РФ і Україну.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *