ОСТАННІ НОВИНИ

Козицький відповів на вимоги львів’ян скасувати некритичні закупівлі

Наталя Дуляба

|

Голова Львівської ОВА Максим Козицький вважає, що львів’яни, які вимагають скасувати некритичні закупівлі під час війни й виходять на протест під обласну військову адміністрацію, приходять не за адресою. Натомість їм варто з цим звертатись безпосередньо до органів місцевого самоврядування або до Держаудитслужби. Про це написав посадовець у своєму Telegram.

«Публічно та офіційно до Львівської ОВА звертаються активісти з вимогами обмежити некритичні витрати на Львівщині. Вони вже навіть склали довгі переліки закупівель, з яких чітко видно, що більшість проводять органи місцевого самоврядування. Схоже на те, що ті, хто пишуть подібні звернення, просто не хочуть або не в змозі розібратися в суті закупівель і банально спамлять інфопростір та офіційну скриньку ЛОВА. Тому перш ніж робити гучні заяви, прошу активну громадськість вивчати питання і якщо певна закупівля справді є кричущою та некритичною, звертатися до голів громад або до Державної аудиторської служби України», – висловив свою позицію Максим Козицький.

Водночас він додав, що можна «ще довго та безпідставно звинувачувати всіх у всьому», натякаючи, що так робить громадськість, але порадив краще звертатись на пряму до голів громад та їхніх мешканців.

«Особисто я неодноразово підкреслював, що у час війни всі наші зусилля мають бути спрямовані на перемогу», – запевнив голова Львівської ОВА.

Нагадаємо, 9 вересня волонтер та громадський діяч Святослав Літинський вийшов на одиночну мирну акцію протесту під стіни Львівської ОВА з вимогою обмежити некритичні витрати під час війни. До нього долучилися ще кілька десятків небайдужих львів’ян.

Всі вони вважають, що під час великої війни всі бюджетні кошти мають першочергово йти на армію, закупівлю дронів та іншої техніки, а не на будівництво спортзалів, доріг тощо. Зокрема, активісти вимагали скасувати тендер ЛОВА на облаштування лижеролерної траси (96 млн грн), до чого в обласній адміністрації нібито дослухались.

Втім зараз Святослав Літинський знову планує виходити на одиночний протест під ЛОВА, оскільки через Prozorro він нарахував некритичних тендерів на Львівщині на 5 млрд грн.

«Всі некритичні витрати спільних грошей повинні бути зупинені як на державному рівні, так і на місцевому. Я готовий отримувати гіршу якість державних послуг, незалатані дороги, можливо, чиновники готові ефективніше працювати, лише щоб не бути вбитими Росією», – відзначив він.

За словами Літинського, весь перелік некритичних тендерів він уже надіслав у Львівську ОВА, а також запропонував утворити окрему робочу групу з цього приводу. Новий протест він запланував на 16:30 у п’ятницю, 15 вересня.

Додамо, що Святослав Літинський раніше закликав обмежити некритичні державні витрати в час війни для підвищення обороноздатності України. Відповідну петицію він створив на сайті Кабінету Міністрів України, вона зібрала необхідні 25 тисяч підписів, а відтак її має розглянути уряд.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *