ОСТАННІ НОВИНИ

До рейтингу Time 100 Next потрапили чотири українки

Андрій Котенський

|

Відразу чотири українки увійшли до щорічного рейтингу Time 100 Next, що визначає найвпливовіших людей, які змінюють майбутнє світу. Рейтинг 2023 року опублікували на сайті Time.

У впливовий рейтинговий список потрапили:

Дар’я Каленюк (категорія «правозахисники») – громадська активістка, виконавча директорка Центру протидії корупції, яка також є співзасновницею Міжнародного центру «Українська перемога». У Time називають Каленюк провідним голосом громадянського суспільства, яка сьогодні проливає світло на російські воєнні злочини, викриває олігархів і компанії, які отримують прибуток, заробляючи на війні РФ.

Юлія Свириденко (категорія «лідери») – перший віце-прем’єр -міністер, а також міністерка економіки України з 4 листопада 2021 р. У Time цитують міністерку торгівлі США Джину Раймондо, що «вражена і по-справжньому натхненна» силою, витривалістю, геніальністю і мужністю Свидоренко, що «присвятила себе не лише відбудові України, але й розвитку сильної, вільної та процвітаючої української економіки».

Яна Зінкевич (категорія «правозахисники») – ветеранка російсько-української війни, медик-доброволець, засновниця волонтерського Медичного батальйону «Госпітальєри» та народна депутатка ІХ скликання. Видання відзначає, що Зінкевич всього 28 років, вона вже майже 10 років рятує життя українців на передовій та є одним з наймолодших депутатів парламенту.

Анастасія Волкова (категорія «інноватори») – українська інноваторка у сільському господарстві, яка використовує технологію супутників і автономних безпілотних літальних апаратів для раннього виявлення хвороб у посівах, генеральна директорка компанії Regrow Ag (Flurosat), що допомагає зменшити обсяги викидів та «революціонізує підхід до виробництва продуктів харчування».

Нагадаємо, що дві українки потрапили до 100 найвпливовіших людей світу 2023 року за версією Time.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *