ОСТАННІ НОВИНИ

Дві українки потрапили до 100 найвпливовіших людей світу за версією Time

Ольга Денисяка

|

Перша леді України Олена Зеленська та правозахисниця Олександра Матвійчук потрапили до ТОП-100 найвпливовіших людей світу у 2023 році за версією американського журналу Time. Про це йдеться на сайті видання.

У списку сотні найвпливовіших людей представлені категорії «Митці», «Кумири», «Першопрохідці», «Титани» та «Інноватори». Українки представлені в категорії «Лідери». Крім них у цій категорії також є президент США Джо Байден, канцлер ФРН Олаф Шольц, заарештований за наказом Путіна журналіст The Wall Street Journal Еван Гершкович та інші.

Представляє Олену Зеленську перша леді США Джил Байден. У своїй розповіді вона згадує зустріч із Зеленською в Україні через декілька місяців після почату повномасштабного вторгнення.

«Олена Зеленська не очікувала, що стане воїном за народ України, але вона відповіла на цей виклик із безмежною мужністю. Вона могла забрати свою сім’ю і втекти. Яка мати стала б її звинувачувати? Але вона залишається. Вона залишається, тому що свобода і демократія потребують захисників. Вона залишається, щоб показати всьому світу, що серце і надія можуть змусити навіть найбільшого тирана здаватися маленьким. Вона залишається заради своїх дітей – заради їхнього майбутнього і майбутнього всіх українців», – розповідає Джил Байден.

Про Олександру Матвійчук відгукується екссенаторка Гілларі Клінтон. Вона розповідає про діяльність  її команди в правозахисній організації – Центр громадянських свобод.

«Відома правозахисниця у свої 39 років Олександра Матвійчук присвятила своє життя захисту демократії. Олександра та її команда в Центрі громадянських свобод – правозахисній організації, розташованій у Києві, – прагнули зробити Україну демократичнішою та документувати воєнні злочини Росії проти цивільного населення», – йдеться в описі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *