ОСТАННІ НОВИНИ

Блогер-пропагандист із Києва закликав захопити владу в Україні

Наталя Дуляба

|

У Києві спецслужби спіймали колишнього адвоката, що поширював у соцмережах російські пропагандистські наративи, які відразу «підхоплювала» низка ворожих Telegram-каналів, в тому числі й ПВК «Вагнер». Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

За даними слідства, столичний ексадвокат позиціонував себе як «лідер громадської думки» та провокував людей до громадських заворушень під виглядом «протестних» мітингів. Для цього він записував численні відеосюжети, які викладав на власному YouTube із аудиторією більше 100 тис. користувачів.

У цих відео зловмисник намагався дискредитувати вище військово-політичне керівництво України та підбурював громадян до силових дій задля повалення конституційного ладу в державі.

Встановлено, що такі «відеозвернення» фігуранта відразу підхоплювали російські інтернет-ресурси, серед яких – Telegram-канали «вагнерівців».

Ворожі пропагандисти подавали сюжети псевдоактивіста як «позицію» пересічних громадян України і таким чином намагалися розхитати ситуацію в державі, деморалізувати українських воїнів на фронті та зашкодити міжнародному іміджу України.

Проведені експертизи підтвердили, що публічні матеріали колишнього адвоката підтверджують його підривну діяльність на користь РФ.

Йому оголосили підозру за ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій).

Наразі вирішується питання щодо обрання фігуранту запобіжного заходу. Йому загрожує тюремне ув’язнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *