ОСТАННІ НОВИНИ

У Румунії знайшли нові уламки російських дронів

Андрій Котенський

|

У Румунії  в районі сіл Нуфарул і Вікторія поблизу кордону з Україною знайшли фрагменти, які, ймовірно, є частиною безпілотника. Територія, де виявили уламки, розташована за 14 кілометрів від кордону, більш ніж за 20 кілометрів від порту Ізмаїл, повідомляє Європейська правда.

«Екіпаж вертольота IAR 330 Puma Військово-повітряних сил Румунії… виявив у середу, 13 вересня, близько 11:30 ранку в районі населених пунктів Нуфарул і Вікторія, жудець Тульча, фрагменти, які, можливо, походять з безпілотника і розкидані на площі в кілька десятків метрів», – йдеться у повідомленні Міноборони Румунії.

Згідно з процедурами, в цей район був направлений ще один вертоліт ВПС Румунії зі спеціалізованою командою на борту для проведення попередніх польових досліджень і збору зразків для експертних оцінок.

У середу інспекція з надзвичайних ситуацій, що діє в Тульчі, повідомила про отримання двох дзвінків з повідомленнями про падіння об’єктів в районі Нуфарула. Про пошкодження або пожежі у зазначеному районі повідомлення не надходили.

Міністерство національної оборони повідомило в пресрелізі, що воно здійснює моніторинг повітряної обстановки в зонах відповідальності в режимі реального часу.

«Після виявлення груп безпілотників, що прямували до українських портів, Міноборони повідомило Генеральну інспекцію з надзвичайних ситуацій, починаючи з 00:45, про конкретні райони в повітах Тульча та Галац, що перебувають в безпосередній близькості, які потенційно можуть постраждати від ризиків, пов’язаних з цією ситуацією. Статус повітряного раннього попередження в цих районах закінчився о 5:00», – йдеться в повідомленні Міністерства оборони Румунії.

Міністерство національної оборони також рішуче засудило атаки, здійснені Російською Федерацією проти об’єктів та елементів цивільної інфраструктури в українських портах на Дунаї. Ці атаки є невиправданими і серйозно суперечать нормам міжнародного гуманітарного права.

Нагадаємо, 4 вересня Україна повідомила, що під час російської атаки «Шахедами» на Ізмаїл та Рені два дрони впали на території Румунії.

Румунська сторона спершу категорично заперечувала інцидент. Проте 6 вересня міністр оборони Румунії підтвердив, що біля берегів Дунаю з румунського боку знайшли фрагменти, схожі на уламки безпілотника, і передали їх на експертизу.

Після цього румунський Національний комітет з надзвичайних ситуацій вирішив посилити заходи захисту населення в районах поблизу українських міст, які обстрілює Росія.

Президент Румунії Клаус Йоганніс заявив про неприйнятне порушення суверенного повітряного простору Румунії та рішуче засудив російські атаки українських портів на Дунаї.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *