ОСТАННІ НОВИНИ

Кучма програв апеляцію за преміювання та конфлікт інтересів

Андрій Котенський

|

Мер Дрогобича Тарас Кучма програв апеляцію, а відтак має заплатити всього 6800 гривень штрафу за преміювання самого себе та прийняття рішення в умовах конфлікту інтересів на користь одного із товариств, що фінансувало його виборчу кампанію. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

У суді доведено, що міський голова міста Дрогобича не повідомив про наявність реального конфлікту інтересів взяв участь в сесії та прийняв рішення в умовах конфлікту інтересів. Чоловік затвердив проекти землеустрою, щодо відведення земельних ділянок під об’єкти нерухомого майна та надання їх в оренду на корить одного із товариств, яке здійснювало добровільні внески до його виборчого фонду під час виборів мера міста.

Окрім цього він підписував розпорядження про преміювання працівників органу місцевого самоврядування та себе самого.

Таким чином, суд визнав чоловіка винним в конфлікті інтересів та застосував щодо нього стягнення у виді штрафу у розмірі чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

«Апеляційним судом скаргу особи на рішення суду першої інстанції залишено без задоволення, а рішення суду – без змін», – йдеться у повідомленні.

Як вказано у постанові суду, міський голова Дрогобича у липні 2022 року під час засідання сесії міськради брав участь в голосуванні щодо земельних питань, які стосувались ТзОВ «ВО Фрама», не повідомивши про конфлікт інтересів. Саме ця фірма робила внески у виборчий фонд Тараса Кучми у 2020 році. Також Тарас Кучма у грудні 2021 та 2022 року виписував собі премії до дня місцевого самоврядування – 18,7 тис. грн та 25 тис. грн відповідно.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *