У Львові стартує другий сезон шкільних спортивних ліг

Маркіян Рой

|

У Львові стартує другий сезон шкільних спортивних ліг. Цього навчального року на школярів чекає багато інновацій, які допоможуть їм ще більше полюбити спорт та активно проводити час разом із командами однолітків. Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

«Спортивні шкільні ліги – це надзвичайно успішних проєкт, який ми в тестовому режимі запустили минулого навчального року. Ми побачили, що змагання має успіх серед дітей, тому цього року вирішили не лише продовжувати, а й розширювати їх. Тепер замість трьох видів спорту діти зможуть змагатися у семи.  Впевнений, що цього року до ліг долучаться не менш амбітні спортсмени і якомога більше дітей надихнуться займатись спортом», – сказав Антон Нікулін, керівник управління спорту Львівської міської ради.

Новий сезон шкільних ліг 2023/2024 складатиметься з 7 місяців змагального процесу і передбачатиме змагання з 7 видів спорту: баскетболу, волейболу, легкої атлетики (всі – серед юнаків та дівчат), флорболу та кіберспорту у змішаному форматі, футзалу серед юнаків та черлідингу серед дівчат.

За рахунок збільшення видів спорту планують залучити більшу кількість учнів. Якщо у минулому сезоні взяло участь понад 3000 учнів, то цього сезону хочуть охопити понад 7000 дітей (одна ліга – це приблизно 1000 дітей).

Реєстрація команд навчальних закладів на участь у спортивних лігах цього сезону відбувається з 1 вересня до 10 жовтня.

Районні етапи будуть відбуватися за таким планом:

  • з 15 жовтня: дівчата та юнаки з волейболу, дівчата та юнаки з баскетболу, легка атлетика;
  • з 1 лютого 2024 року: кіберспорт, флорбол, черлідинг;
  • з 1 квітня 2024 року: футзал.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *