ОСТАННІ НОВИНИ

Німеччина збільшує невідкладну допомогу Україні на 20 млн євро

Наталя Дуляба

|

Німеччина збільшує свою невідкладну гуманітарну допомогу на 20 млн євро, аби Україна могла підготуватись до зими та можливих нових атак РФ по енергетичній інфраструктурі.Про це заявила міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок під час візиту до Києва.

«Ми підтримуємо Україну в її підготовці до зими та збільшуємо ще раз невідкладну гуманітарну допомогу в обсязі 20 млн євро. Це означає, що лише цього року наша гуманітарна допомога сягає 380 млн євро», – сказала вона.

Анналена Бербок зауважила, що влітку було менше атак Росії на енергетичну інфраструктуру України, адже РФ зберігає ракети на зиму – на «ту пору, коли буде більш болісно». За її словами, Москва знову хоче, аби українці взимку сиділи без світла і тепла.

Водночас міністерка додала, що Німеччина продовжує підтримувати Україну у її боротьбі з російською агресією економічно, зброєю та гуманітарно, й робитиме це доти, доки буде потрібно. Загалом ФРН надала Україні 22 млрд євро і таким чином стала її другим донором у світі.

Також очільниця МЗС Німеччини оголосила, що Німеччина будуватиме вітрову електростанцію в Чорнобильській зоні відчуження.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *