ОСТАННІ НОВИНИ

Україна разом із Німеччиною планують збудувати вітрову електростанцію навколо ЧАЕС

Наталя Дуляба

|

Україна та Німеччина підписали спільну декларацію про наміри побудувати навколо Чорнобильської АЕС вітрову електростанцію. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ARD.

Під час візиту в Україну 11 вересня міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, яка є членкинею «Зеленої» партії Німеччини, порушила тему розвитку в Україні відновлювальної енергетики.

За її словами, Україна повинна більше використовувати відновлювані джерела енергії. Зокрема, міністерка вважає за доцільне побудувати вітрову електростанцію навколо Чорнобильської АЕС.

На зустрічі в Мінприроди України було підписано відповідну декларацію про наміри, втім інших деталей наразі немає.

Також Анналена Бербок відвідала електропідстанцію, розташовану за 50 км від Києва. Вона має потужність близько 2000 мегават і відповідає за значну частину електропостачання регіону.

Цю станцію кілька разів уражали російські ракети та дрони-камікадзе іранського походження. Зокрема, перед Новим роком сталася одна з таких серйозних атак: частини об’єктів були зруйновані та згодом відбудовані. Зараз навколо об’єкту встановлено сітки для перехоплення низьколітаючих дронів.

У МЗС ФРН зазначили, що минулої зими Росія більше 1500 разів атакувала енергетичну інфраструктуру України, тож у центрі уваги візиту глави відомства до Києва є заходи щодо забезпечення та захисту постачання світла й тепла населенню, особливо взимку.

Німеччина наприкінці 2022 року зробила найбільший внесок до Фонду підтримки енергетики України – 130 млн євро.

Як повідомляв Львівський портал, Анналена Бербок прибула до Києва вранці 11 вересня з неоголошеним візитом. Це вже її четверта поїздка в Україну. Таким чином Бербок стала першим членом німецького уряду, яка здійснила найбільшу кількість поїздок в Україну після початку повномасштабної війни.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *