ОСТАННІ НОВИНИ

Ексдиякон УПЦ МП відправляв ухилянтів за кордон як «церковних місіонерів»

Наталя Дуляба

|

На Одещині ще одну схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. До неї причетний колишній диякон УПЦ Московського патріархату, який робив із ухилянтів «церковних місіонерів». Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Йдеться про колишнього диякона Одеської єпархії УПЦ МП. За гроші він «допомагав» потенційним призовникам виїжджати до країн Євросоюзу під прикриттям статусу церковних кліриків.

Для реалізації оборудки фігурант підробляв «списки місіонерів», які нібито від імені керівника єпархії мають їхати за кордон у справах релігійної громади. Потім зловмисник подавав фальшиві документи до Держслужби з етнополітики та свободи слова за надуманою «аргументацією» про необхідність виїзду псевдокліриків за межі України.

Як уточняють в Офісі генпрокурора України, за такою схемою чоловіки, які нібито мають церковний сан, мали їхати в Німеччину, щоб взяти там участь у культурно-духовних подіях.

Вартість одного «місця у списку» становила від 4500 доларів. Втім сума залежала від терміновості виїзду та фінансових можливостей клієнтів.

Таким чином ділок намагався незаконно переправити за кордон шістьох ухилянтів. Однак спецслужби своєчасно викрили схему і затримали його на «гарячому».

Під час обшуків за адресою проживання колишнього диякона УПЦ МП виявили комп’ютери, мобільні телефони та сім-картки із доказами оборудки, а також готівку, одержану злочинним шляхом.

Наразі йому оголосили підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

За скоєне зловмиснику загрожує до 9 років тюрми з конфіскацією майна. Заразі він перебуває під вартою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *