ОСТАННІ НОВИНИ

У районі Зміїного збили російський дрон «Форпост» за 6 млн доларів

Наталя Дуляба

|

Завдяки успішній роботі української ППО росіяни втратили у районі острова Зміїний багатофункціональний безпілотник «Форпост», вартість якого оцінюють у 6 млн доларів. Про це Львівському порталу повідомили у Силах оборони півдня України.

«Вполювати» непересічну ворожу «пташку» вдалося бійцям протиповітряної оборони півдня у районі Зміїного. Як кажуть самі військові, «Форпост» – цікавий і небезпечний екземпляр.

Цей російський безпілотник здатний не тільки вести розвідку, але й підсвітлювати лазером цілі для високоточних боєприпасів. Як засіб стеження та спостереження на дроні є одна електрооптична і одна інфрачервона камери, що дозволяє його використовувати цілодобового.

«Форпост» може перебувати в польоті близько 18 годин та долати до 250 км, а в оновленій версії – і до 350 км.

Після модернізації на безпілотнику цього типу з’явився канал зв’язку, також заявлено про розробку підвісних контейнерів із додатковими системами, зокрема, радара для виявлення цілей на суходолі, комплексу радіотехнічної розвідки, а також ретрансляції сигналу.

«”Форпост” – багатофункціональний дрон, вартість якого становить близько 6 млн доларів. І все це “багатство” завдяки влучній роботі нашої ППО пішло на дно Чорного моря», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за повних 18 місяців повномасштабної війни ЗСУ знищили 4628 безпілотників оперативно-тактичного рівня, 315 літаків, 316 гелікоптерів та низку іншої військової техніки РФ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *