ОСТАННІ НОВИНИ

Сили оборони відбили атаки окупантів на Запоріжжі, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

На 565 добу війни на фронті відбулося більше 20 бойових зіткнень. Українські військові продовжують наступ на Мелітопольському напрямку та штурмові дії на Бахмутському напрямку. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 11 вересня.

Сьогодні вночі РФ завдала чергового авіаційного удару іранськими ударними дронами Shahed-136/131. Протиповітряна оборона знищила всі 12 безпілотників.

Загалом протягом доби ворог завдав 10 ракетних та 46 авіаційних ударів, здійснив 37 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах України. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках агресор завдав авіаційного удару в районі Леонівки Чернігівської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Нововасилівка, Зноб-Новгородське, Старикове, Садки Сумської області та Гатище, Вовчанськ, Бударки Харківської області.

На Куп’янському напрямку наші захисники успішно стримують рашистів у районі Новоселівського Луганської області. Противник завдав авіаційних ударів біля Синьківки та Іванівки Харківської області. Під артилерійськими та мінометними обстрілами були Дворічна, Ковалівка, Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку авіаударів зазнали Надія, Новоєгорівка, Діброва, Білогорівка Луганської області та Спірне Донецької області. Від артилерійського та мінометного вогню окупантів постраждали Білогорівка Луганської області та Сіверськ, Верхньокам’янське, Спірне, Берестове Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони успішно стримують противника в районі Кліщіївки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, серед яких – Васюківка, Міньківка, Богданівка, Іванівське, Курдюмівка Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські воїни відбили атаки окупантів у районах Кераміка та Авдіївки Донецької області. Противник завдав авіаційного удару поблизу Авдіївки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Керамік, Новокалинове, Степове, Авдіївка, Карлівка, Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку наші воїни відбили атаки російських військ у районі Мар’їнки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед них –Красногорівка, Мар’їнка, Георгіївка, Іллінка, Новомихайлівка, Катеринівка, Єлизаветівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку війська РФ завдали авіаційних ударів неподалік Пречистівки, Урожайного, Старомайорського Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед яких були Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка, Старомайорське, Шевченко Донецької області.

На Запорізькому напрямку українські захисники відбили атаки ворога в районі Новоданилівки та Роботиного Запорізької області. Авіаційних ударів агресор завдав по Малинівці, Малій Токмачці та Роботиному Запорізької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали Новодарівка, Степногірськ Запорізької області, Нікополь Дніпропетровської області.

На Херсонському напрямку окупанти обстріляли з артилерії та мінометів Берислав, Томарине, Антонівку, Херсон, Велетенське Херсонської області.

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, знищують ворога та крок за кроком звільнюють окуповані території.

Українська авіація протягом доби завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки ворога. Підрозділи ракетних військ уразили 5 артилерійських засобів рашистів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *