ОСТАННІ НОВИНИ

Проросійському екснардепу Поліщуку оголосили підозру у держзраді

Наталя Дуляба

|

Депутату Верховної України V скликання від БЮТу Сергію Поліщуку, який «підспівував» російській пропагандистці Скабєєвій у Москві, оголосили підозру у державній зраді. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

За даними слідства, 49-річний Сергій Поліщук до початку повномасштабного вторгнення РФ регулярно відвідував Москву для участі в ефірах російської пропагандистки Ольги Скабєєвої.

Під час виступів на її ток-шоу «60 минут» екснардеп підтримував агресивну політику Кремля, публічно заперечував існування України як суверенної держави та поширював ворожі наративи про наявність між українцями ідеологічного протистояння.

Встановлено, що за все це Поліщук отримував значну грошову винагороду від представників ФСБ. Щоб замаскувати «транзакцію», росіяни проводили платіж через фінустанови третіх країн.

Встановлено, що свої дії Сергій Поліщук координував із представниками ФСБ.

Йому заочно оголосили підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Санкція статей передбачає покарання до 15 років позбавлення волі.

Зараз колишній нардеп переховується від правосуддя за кордоном.

Додамо, що Сергій Поліщук є уродженцем Києва, народний депутат України від Блоку Юлії Тимошенко у 2006-2007 роках. Протягом 2006-2010 років був радником міністра молоді і спорту, протягом 2010-2014 років – радником міністра фінансів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *