ОСТАННІ НОВИНИ

Контрнаступ – це не півторигодинний фільм зі щасливим кінцем, – Зеленський

Наталя Дуляба

|

Український контрнаступ із наявною наразі зброєю та з відсутністю контролю у небі не може бути швидким, а ти паче мати «щасливий кінець», як у фільмі. Президент Володимир Зеленський, коментуючи хід українського контрнаступу, заявив . Про це він сказав в інтерв’ю CNN.

Просування українського контрнаступу, на думку Зеленського, залежить від низки чинників, одним із яких є зброя. Зараз Україна потребує снарядів, далекобійного озброєння, зокрема ATACMS, а також сучасних винищувачів.

Президент подякував усім партнерам за цінну допомогу, але зауважив, що Україна до контрнаступу «доволі довго» чекала на зброю, деяке ще досі є у дорозі. За цей час Росія встигла підготуватись: замінувати поля і облаштувати три лінії оборони.

«Я говорив партнерам до початку контрнаступу: вони мають визнати те, що ми не контролюємо небо. Як нам його контролювати чи бодай увійти в паритет з росіянами? Ми всі хочемо досягти успіху та щасливого кінця. Але це не фільм, який триває півтори години, це контрнаступ. Це не фільм зі щасливим кінцем. У нас не буде щасливого кінця – ми втратили багато людей. Тому це не щасливий кінець, ми маємо це визнати», – сказав Володимир Зеленський.

Глава держави наголосив, що Україна повинна звільнити всі свої території від окупантів і не дозволити заморозити війну.

«Заморожена війна – це не мир. Путін хоче захопити всю нашу країну і знищити її, наші сім’ї і домівки. Він розуміє, що Україна ніколи не відступить і не віддасть своїх земель, тому він хоче вбити нас… І перемога – це єдина річ, яка може принести деокупацію наших земель. Це також означає не дати змоги Росії напасти на інші країни, країни Балтії, Польщу, і цією агресією повернути нас усіх у Радянський Союз. Ми цього не хочемо, тому є лише одна позиція – перемога. Вона можлива лише в єдності, і люди на Заході мають це розуміти», – підкреслив президент України.

Нагадаємо, Володимир Зеленський сподівається, що Україна зможе отримати від США далекобійні ракети ATACMS вже цієї осені. Це дозволить не робити паузи у контрнаступі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *