ОСТАННІ НОВИНИ

Борис Джонсон приїхав до Львова

Андрій Котенський

|

Колишній прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон сьогодні перебуває із візитом у Львові. Він найперше разом із представниками місцевої та обласної влади вшанував новітніх Героїв – українських воїнів, що поклали своє життя у боротьбі з російськими окупантами. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

За даними Укрзалізниці, свою п’яту подорож українським поїздом Джонсон вирішив провести в Інтерсіті+ в компанії звичайних пасажирів.

У Львові Борис Джонсон поклав квіти до могил військових на Личаківському кладовищі та запалив лампадки у пам’ять про мужніх воїнів. Також гість відвідав Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні, де вшанував подвиг полеглих Героїв.

Як відомо, колишній прем’єр-міністр Великобританії приїхав в Україну вчора, 8 вересня. Спершу він у Києві взяв участь у форумі Ялтинської європейської стратегії (YES) та зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським.

«Мав сьогодні велику честь та нагоду зустрітись й познайомитись із колишнім прем’єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном… Важливо, що Борис Джонсон щиро підтримує Україну й допомагає боронити нашу державу від російських окупантів фактично від самого початку повномасштабного вторгнення. І зараз, вже працюючи у складі Британського парламенту, він всіляко сприяє підтримці України на міжнародній арені. Вдячний у його особі Уряду та всьому народу Великобританії, за плече допомоги й підтримку українців у нашій боротьбі проти російських загарбників», – повідомив керівник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павло Ткачук.

Додамо, що Борис Джонсон завжди публічно підтримував Україну. Він є одним з найбільш принципових противників російського вторгнення. Вже 6 березня 2022 року тодішній прем’єр-міністр Великобританії заявив, що світові лідери повинні докласти всіх зусиль до гарантування, що жахливе вторгнення Росії в Україну припиниться.

«Путін повинен зазнати поразки, і його поразка у цьому акті агресії повинна бути видима», – сказав тоді Борис Джонсон.

На посаді прем’єр-міністра він надавав нашій країні всебічну підтримку. Політик один із перших відвідав Україну у 2022 році. Борис Джонсон неодноразово наголошував на героїзмі українців і акцентував, що повільна реакція світу на анексію Криму 2014 року була величезною помилкою.

Також 3 травня 2022 року Борис Джонсон виступив онлайн у Верховній Раді, ставши першим світовим лідером, який звернувся у такому форматі до українських депутатів від початку повномасштабного російського вторгнення. Тоді у своїй промові він вкотре назвав напад Росії злочином і висловив перконання, що Україна обов’язково переможе.

Оновлено: Також Борис Джонсон відвідав ЛНУ ім. І. Франка, де зустріся з молоддю та викладачами. Тут йому вручили диплом Doctor Honoris Causa (Почесний Доктор) Львівського національного університету імені Івана Франка.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *