ОСТАННІ НОВИНИ

США відреагували на псевдовибори на окупованих територіях України

Маркіян Рой

|

США ніколи не визнають претензій Росії на будь-яку суверенну територію України і попереджають про санкції тих, хто може підтримати фейкові російські «вибори» на окупованій українській території. Про це йдеться у заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена, повідомляє Європейська правда.

Держсекретар нагадав, що так звані «вибори» відбуваються майже через рік після того, як Кремль організував фейкові «референдуми» і мав намір анексувати Херсонську, Запорізьку, Донецьку та Луганську області України, а також через дев’ять років після того, як Росія мала намір анексувати Автономну Республіку Крим та місто Севастополь.

За словами Блінкена, Кремль сподівається, що заздалегідь визначені, сфабриковані результати посилять незаконні претензії Росії на окуповані нею частини України, але це не більше, ніж пропагандистська вправа.

«Дії Росії демонструють її кричущу неповагу до принципів Статуту ООН, таких як повага до державного суверенітету і територіальної цілісності, які лежать в основі глобальної безпеки і стабільності», – заявив держсекретар.

«Сполучені Штати ніколи не визнають претензій Російської Федерації на будь-яку суверенну територію України, і ми нагадуємо всім особам, які можуть підтримати російські фейкові “вибори” в Україні, в тому числі в якості так званих «міжнародних спостерігачів», що проти них можуть бути застосовані санкції та візові обмеження», – йдеться у заяві.

Росіяни збираються провести так звані «вибори» на окупованих територіях України 10 вересня, у єдиний день голосування в Росії.

Із початку серпня окупанти на Запоріжжі готуються до псевдовиборів. Для того, щоб керувати цим процесом, сюди мають приїхати представники путінської партії «Єдина Росія».

А на Луганщині, рашисти, готуючись до фейкових виборів, вже почали тиснути на посадовців місцевих органів влади і готувати своїх ставлеників на їхні місця.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *