ОСТАННІ НОВИНИ

Зрадник із Запоріжжя закликав «підняти російський прапор на Хортиці»

Наталя Дуляба

|

В Україні затримали ще одного любителя руского міра. Ним виявився мешканець Запоріжжя, який у соцмережах дискредитував ЗСУ і підтримував окупантів, бажаючи «підняти російський прапор на Хортиці». Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, зловмисником виявився колишній співробітник ІТ-компанії із Запоріжжя. З початком повномасштабного вторгнення РФ він став активно наповнювати власну сторінку в одній із заборонених російських соцмереж контентом на підтримку та популяризацію дій країни-агресора.

Дописи, які поширював чоловік, стосувались паплюження української влади, дискредитації Сил оборони України, схвалення «спецоперації» та політики російських окупантів.

Зловмисник також закликав українців допомагати армії РФ, щоб підняти «російський прапор на Хортиці».

Як додають в Службі безпеки України, для розповсюдження ворожої агітації фігурант використовував один із прокремлівських Telegram-каналів, який налічує понад 10 тисяч користувачів.

Любителя руского міра оголосили підозру за ч.1, ч.2 ст.436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України). Йому загрожує до п’яти років тюрми.

Наразі слідство триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *