ОСТАННІ НОВИНИ

Двоє зловмисників продавали зброю і боєприпаси, «затрофеєну» у місцях колишніх боїв

Наталя Дуляба

|

Спецслужби викрили два канали нелегального продажу автоматів та вибухівки, здобутих у місцях колишніх боєзіткнень на деокупованих територіях України. Ця зброя потрапляла у руки криміналітету. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Незаконно продавали зброю у Херсонській та Дніпропетровській областях. Двоє зловмисників підпільно торгували автоматами Калашникова російського виробництва, вибухівкою, бойовими гранатами та набоями.

Встановлено, що всю цю зброю й боєприпаси здобули на місцях колишніх боєзіткнень на території деокупованих районів.

«Наприклад, російський автоматичний карабін АК-12 хотіли продати майже за 60 тис. грн, а вартість гранатомета оцінювали у 14,5 тис. грн», – йдеться у повідомленні.

«Клієнтів» фігуранти підшукували через власні зв’язки серед представників кримінального середовища. І як уточняють в МВС, продана зброя потрапляла на захід України.

Організатором такого бізнесу виявився мешканець Дніпропетровщини, який і підготував до продажу цілий арсенал «трофейних» засобів ураження. Під час обшуків у його помешканні виявлено:

  • ручний кулемет Калашникова;
  • 2 автомати: АК-12 та АК-74;
  • 8 гранатометних пострілів;
  • 9 бойових гранат;
  • вибухові речовини з детонатором;
  • понад 1 тис. набоїв різного калібру.

Крім того, зі схрону зловмисника вилучили ще й понад 40 артилерійських снарядів.

Паралельно на Херсонщині спіймали ще одного чоловіка, який намагався незаконно продати автомат Калашникова з набоями та російський гранатомет типу «РШГ-2».

Під час обшуків у його домі виявили гранати РГД-5, гранатометні постріли та набої калібру 5,45.

На підставі зібраних доказів обом затриманим оголосили підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Їм загрожує до 7 років тюрми.

Зараз фігуранти справи перебувають під вартою. Усі вилучені засоби ураження планують передати на потреби Сил безпеки та оборони України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: СБУ, МВС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *