ОСТАННІ НОВИНИ

Російський корегувальник намагався встановити GPS-трекер на об’єкт «Укрзалізниці»

Наталя Дуляба

|

Спецслужби на Хмельниччині спіймали на «гарячому» агента ФСБ, який встановлював GPS-трекер для наведення російських ракет на об’єкт «Укрзалізниці». Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

За даними слідства, мешканець Славути готував ракетний удар агресора по одному зі стратегічно важливих об’єктів «Укрзалізниці» на території Хмельницької області.

Для цього він намагався встановити GPS-трекер біля заздалегідь визначеної окупантами цілі. За сигналами «маячка» ворог планував скоригувати свої ракети для ураження інфраструктурного об’єкта.

Однак спецслужби зірвали плани рашистів й затримали їхнього поплічника безпосередньо під час встановлення електронного пристрою.

При успішному виконанні ворожого завдання російський агент сподівався отримати грошову винагороду від свого «куратора» з ФСБ.

Встановлено, що чоловіка завербував кадровий співробітник «кримського» управління ФСБ навесні цього року.

Під час обшуку за місцем проживання зрадника виявили ноутбук, банківські картки, мобільні телефони та SIM-карти із доказами злочинних дій.

Фігуранту оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує довічне ув’язнення.

Зловмисник перебуває під вартою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *