ОСТАННІ НОВИНИ

ППО збила всі ракети і 15 з 25 «Шахедів»

Наталя Дуляба

|

У ніч на середу, 6 вересня, російські окупанти здійснили комбіновану масовану атаку, випустивши по Україні 8 ракет і 25 «Шахедів». ППО збила всі ракети і 15 дронів. Про це Львівському порталу повідомили у командуванні Повітряних Сил.

Так, війська РФ випустили 7 ракет повітряного базування типу Х-101/Х-555/Х-55 із дев’яти літаків стратегічної авіації Ту-95мс із району Енгельса, а тако балістичну ракету «Іскандер-М».

Крім того, рашисти атакували Україну 25 ударними дронами типу Shahed-136/131, які запускали з південно-східного та південного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, Чауда).

Силами української протиповітряної оборони вдалося збити всі ворожі ракети, 15 із 25 «Шахедів». До відбиття атаки залучили зенітні ракетні війська, винищувальну авіацію, мобільні вогневі групи та інші засоби ураження.

Про те, у яких регіонах «Шахеди» таки влучили, військові наразі не кажуть.

За даними Київської МВА, всі ворожі ракети були спрямовані саме на столицю.Обійшлося без жертв та руйнувань.

«Попередньо з району саратовської області РФ з літаків стратегічної авіації Ту-95МС рашисти випустили крилаті ракети типу Х-101/555/55. Одночасно по Києву були запущені ракети іншого типу, ймовірно, балістичного. Усі ворожі цілі, які рухалися в напрямку столиці, були знищені силами і засобами ППО. За даними на цю хвилину, у Києві без жертв та руйнувань», – відзначив голова КМВА Сергій Попко.

Згодом у ДСНС додали, що на Київщині уламки ракети впали на території підприємства, виникла пожежа. Ніхто не постраждав.

Дронами окупанти вкотре тероризували південь Одеської області. Є руйнування та один загиблий в Ізмаїльському районі, сповістив голова ОВА Олег Кіпер.

«На жаль, одна людина загинула. Співробітник агропідприємства, який отримав важкі поранення, помер у лікарні… У кількох населених пунктах зафіксовані руйнування та пожежі. Пошкоджено об’єкти припортової та сільськогосподарської інфраструктури: елеватори, адміністративні будівлі, агропідприємства», – додав Олег Кіпер.

Додамо, що на світанку повітряну тривогу оголошували й на Львівщині, однак тут все було спокійно.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *