ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині гірничого майстра шахти ув'язнили на три роки за смерть двох шахтарів

Маркіян Рой

|

На Львівщині суд визнав винним гірничого майстра однієї з шахт ДП «Львіввугілля» у смерті двох гірників. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Зазначається, що гірничий майстер, який здійснював керівництво поточними роботами, допустив ряд порушень вимог законодавства про охорону праці та правил безпеки у шахтах.

Внаслідок цього у травні 2019 року в одній із вугільних шахт Львівщини стався обвал гірничої маси. Загинуло двоє гірників.

Чоловіка визнано винним у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, що спричинило загибель людей (ч. 2 ст. 272 КК України).

Йому призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі. Також позбавлено права обіймати посади на підприємствах, установах чи організаціях, чи займатися діяльністю, що пов’язана з контролем за виконанням робіт з підвищеною небезпекою строком на 2 роки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *