ОСТАННІ НОВИНИ

Україна націоналізувала авіадвигуни до літаків «Руслан», які належали білорусам і росіянам

Наталя Дуляба

|

Вищий антикорупційний суд України постановив стягнути у дохід держави активи Міністерства оборони Білорусі та російської групи компаній «Волга-Дніпро» – двигуни до літаків АН «Руслан». Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора.

Підставою для націоналізації майна стали матеріали кримінального провадження, відкритого за ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

За даними слідства, на українському державному підприємстві перебували авіаційні двигуни до літаків АН-124-100 «Руслан», які воно мало відремонтувати. Ці запчастини належали Міністерству оборони Республіки Білорусь та російській групі компаній «Волга-Дніпро».

Під час проведення санкціонованих обшуків двигуни вилучили та наклали на них арешт.

У Вищому антикорупційному суді прокурори довели, що російська група компаній «Волга-Дніпро» сприяла завданню істотної шкоди національній безпеці України, фінансуючи та надаючи матеріально-технічне забезпечення для військової агресії РФ проти України.

«Військово-політичне керівництво держави-агресора залучало літаки АН «Руслан» до підготовки та проведення повномасштабного вторгнення РФ на територію України. Цими літаками транспортували військову техніку, доставляли військові вантажі і товари подвійного призначення з інших країн на територію Росії», – йдеться у повідомленні.

Таким чином Міністерство юстиції України ініціювало націоналізацію згаданих двигунів.

Вищий антикорупційний суд задоволив цей позов і стягнув у дохід держави активи білоруського Міноборони та російської групи компаній «Волга-Дніпро».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *