ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині судитимуть підрядника, який привласнив 800 тисяч гривень

Маркіян Рой

|

На Львівщині судитимуть директора та головного інженера. Їм інкримінують заволодіння бюджетними коштами та підроблення документів на будівництві туристичної інфраструктури «ВелоБескиди».  Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Зазначається, що що в 2021 році між Львівською обласною державною адміністрацією та приватним підприємством було укладено договір на будівництво туристичної інфраструктури на території Львівщини. Мова йде про роботи на об’єкті «ВелоБескиди».

Згідно умов договору компанія мала облаштувати велосипедні та пішохідно-трекінгові маршрути, спортивні велотраси та оглядову вежу.

«В подальшому, з метою заволодіння бюджетними коштами підрядник надав підроблені акти виконаних робіт та довідки про їх вартість. В останніх були зазначені роботи, які в повному обсязі не були виконані. Відповідальним за організацію робіт на об’єкті був головний інженер товариства», – йдеться в повідомленні.

На підставі підроблених актів суб’єкту господарювання було безпідставно перераховано з бюджету понад 800 тис грн.

Прокуратура скерувала до суду обвинувальні акти стосовно директора та головного інженера цього товариства. Їм інкримінують заволодіння бюджетними коштами та службове підроблення за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

В межах кримінального провадження до суду скерували позов про стягнення з обвинувачених завданої шкоди. Також накладено арешти на їхнє майно.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *