ОСТАННІ НОВИНИ

У ЗСУ з’явились дрони-розвідники зі штучним інтелектом

Наталя Дуляба

|

До експлуатації у Збройних Силах України допустили дрон-розвідник Saker Scout зі штучним інтелектом. Про це Львівському порталу повідомили у Міноборони України.

Безпілотник працює на програмному забезпеченні Saker, яке побудоване на алгоритмах штучного інтелекту. Це, як кажуть у Міноборони, допоможе нашим військам ефективніше бити ворога.

«Система за допомогою просунутої оптики самостійно розпізнає і фіксує координати техніки ворога (навіть замаскованої), негайно передаючи інформацію в командний пункт для прийняття відповідного рішення. Це нівелює ризики «людської помилки», оскільки око оператора не завжди здатне вловити усі нюанси», – йдеться у повідомленні.

До комплексу Saker Scout входить флагманський безпілотник-розвідник, а також кілька дронів-камікадзе типу FPV, які корегуються в тому числі за допомогою основного.

Технічні характеристики Saker Scout:

  • дальність польоту – до 10 км;
  • може оснащуватися інфрачервоною оптикою для роботи вночі;
  • може використовувати інерціальну систему наведення, що значно підвищує його стійкість до засобів РЕБ;
  • інтегрується до усіх наявних у ЗСУ систем ситуаційної обізнаності, в тому числі у систему «Дельта».

У Міноборони кажуть, що процедура допуску до експлуатації цього дрона була максимально швидкою, втім не уточняють, коли він зможе запрацювати на фронті.

Тим часом Армія.inform, яке є виданням Міноборони України, стверджує, що Saker Scout вже виконує бойові завдання у ЗСУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *