ОСТАННІ НОВИНИ

Російський окупант зґвалтував на Херсонщині двох дівчат, серед них – неповнолітня

Наталя Дуляба

|

26-річний військовий ЗС РФ під час окупації Херсонської області зґвалтував двох дівчат віком 14 і 18 років, погрожуючи перед цим їм зброєю. Про це Львівському порталу повідомили у Нацполіції України.

За даними слідства, йдеться про 26-річного лейтенанта російських збройних сил із Ленінградської області, який під час російської окупації Херсонщини був комендантом у декількох селах Високопільської ОТГ. Його імені правоохоронці не називають, але публікують фото.

Встановлено, що у травні 2022 року він зґвалтував двох місцевих дівчат віком 14 та 18 років. Окупант прийшов до їхнього дому і, погрожуючи усім зброєю й убивством членів сімей, забрав потерпілих.

«Злочинець вивозив дівчат на автомобілі за межі села або до місця свого тимчасового проживання, де стріляв з пістолета біля їхніх голов, бив їх, погрожував вбивством їм та членам їхніх родин, і таким чином змушував проти волі вступати з ним у статевий акт», – йдеться у повідомленні.

Як додають в Офісі генпрокурора України, в обох випадках росіянин насильно змушував дівчат пити алкоголь, внаслідок чого одна з них навіть втратила свідомість.

Правоохоронцям вдалося ідентифікувати воєнного злочинця завдяки свідченню однієї з жертв. Дівчина розповіла, що прочитала й запам’ятала прізвище кривдника на нашивці його форми.

За цими фактами відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з жорстоким поводженням до цивільного населення). Окупанту заочно оголосили підозру, за скоєне йому «світить» до 12 років тюрми.

Водночас правоохоронці зауважують: їм непросто розслідувати подібні воєнні злочини, адже особи, які зазнавали сексуального насильства з боку російських окупантів, часто не бажають у цьому зізнаватись, а тим більше говорити на цю тему зі слідчими.

Тому усім жертвам, які починають співпрацювати з правоохоронцями, першочергово надають висококваліфіковану психологічну допомогу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *