ОСТАННІ НОВИНИ

Львівʼянин намагався провезти контрабанду Apple під капотом авто

Наталя Дуляба

|

На кордоні з Польщею затримали мешканця Львова, який хотів потайки перевезти під капотом автомобіля ґаджетів Apple на 5 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської митниці.

Випадок стався цими днями у пункті пропуску «Грушів – Будомєж», куди прибув 43-річний львів’янин за кермом мікроавтобуса Mercedes-Benz Sprinter.

У декларації він вказав, що переміщує декілька одиниць техніки. Однак під час огляду митники разом із прикордонниками виявили масштабну контрабанду ґаджетів Apple: 250 навушників Apple AirPods, 15 ноутбуків і 10 планшетів Apple, декілька фотокамер та об’єктивів, ігрові консолі та іншу техніку відомих світових брендів.

Всі товари чоловік сховав під капотом автомобіля біля двигуна і радіатора, а також у ніші для зберігання інструменту. Їхню вартість оцінюють орієнтовно у 5 млн грн. Всі ґаджети у порушника вилучили.

За цим фактом склали протокол за ч.1 ст.483 Митного кодексу України (переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю).

Санкція статті передбачає штраф розміром 100% вартості товарів, які є безпосереднім предметом порушення митних правил, а також їхню конфіскацію.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Львівська митниця, ДПСУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *