ОСТАННІ НОВИНИ

Агент ФСБ шпигував за Силами оборони на північному кордоні України

Наталя Дуляба

|

На Сумщині спіймали місцевого мешканця, який був агентом ФСБ і збирав для ворога інформацію про Сили оборони України. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

За даними слідства, російським агентом виявився житель Шосткинського району Сумщини. Він збирав інформацію та проводив фото- і відеофіксацію об’єктів Сил оборони у прикордонних районах області. Робив це під виглядом «робочих» поїздок по регіону на власному автомобілі. Отримані дані чоловік відправляв ворогу через один з месенджерів.

Крім того, встановлено, що фігурант приховано виїжджав на територію РФ, щоб провезти контрабанду і зустрітися з представниками країни-агресора.

Як з’ясували спецслужби, фігурант потрапив у поле зору ФСБ через зв’язки з криміналітетом у Росії. Його завербували ще до повномасштабної агресії, а після 24 лютого 2022 року він продовжив співпрацю з ворогом.

Спіймали зрадника під час спроби передачі розвідданих про українських захисників. При обшуках у помешканні та автомобілі фігуранта виявлено мобільні телефони із доказами його листування з агресором.

Наразі ворожому агенту оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 2 ст. 201 (контрабанда).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *