ОСТАННІ НОВИНИ

Українське підприємство хотіло втридорога продати Міноборони 80 танкових двигунів, – СБУ

Наталя Дуляба

|

Спецслужби разом із правоохоронцями викрили представників вітчизняного підприємства, які хотіли нажитись на закупівлі танкових двигунів від Міноборони. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

За даними слідства, представники українського підприємства намагалися продати партію танкових двигунів до ЗСУ за штучно завищеною вартістю.

Встановлено, що бізнесмени хотіли продати Міністерству оборони 80 двигунів за понад 77 млн грн, хоча їхня ринкова вартість становить лише близько 24 млн грн.

Оборудку реалізувати ділкам не вдалося. Під час обшуків на складі у фігурантів вилучили танкові двигуни, на яких вони збирались привласнити державні кошти. Також виявлено прилади нічного бачення та інші комплектуючі для бронетехніки.

Двигуни та інші комплектуючи для танків, у тому числі для Т-72, вилучили і передали на потреби ЗСУ.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.5 ст.191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Наразі ще триває розслідування. Фігурантам справи загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *