ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбудеться 7-й півмарафон

Андрій Котенський

|

У неділю, 3 вересня, у Львові всьоме відбудеться півмарафон, який проводиться у місті з 2016 року, і був призупинений минулоріч через війну. Дистанції забігів – 21 км, 5 км та 1,6 км. Про це Львівському порталу повідомили у прессдужбі Львівської міської ради.

Цьогоріч марафон благодійний – частину коштів передадуть благодійному фонду «Незламні», зокрема для облаштування дитячої реабілітації.

«Завдання нашого марафону – показати вдячність Героям: збираємо кошти для реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ, і щоб привернути увагу світу до ситуації в Україні. Учасниками забігів також будуть наші воїни, які пройшли і проходять реабілітацію в центрі НЕЗЛАМНІ. Для них буде окрема, символічна дистанція. Зокрема, участь у заході візьме незламна Яна Степаненко, яка після протезування нещодавно повернулася з Америки до Львова. Загалом у заході візьмуть участь близько 1800 учасників-аматорів та 65 спортсменів, адже в рамках події відбудеться два чемпіонати України – на дистанціях 21 і 5 км. За їх результатами буде формуватися збірна України на Чемпіонат світу, що відбудеться 1 жовтня у Ризі», – розповіла організаторка забігу Run Ukraine Вікторія Веремієнко.

Як пояснив Олександр Кобзарев, СЕО благодійного фонду UNBROKEN, напівмарафон має соціальну і благодійну складову. У рамках марафону збирають кошти на відкриття у Львові першого спеціалізованого реабілітаційного відділення для дітей.

«Це головна тема, з якою ми співпрацюємо з Run Ukraine. Тому наші Герої – і великі, і маленькі, візьмуть участь у цьому забігу. Ми розраховуємо на цілу команду Незламних на старті і на фініші», – додав Олександр Кобзарев.

За словами Андрія Москаленка, першого заступника міського голови Львова, під час марафону будуть дотримані усі заходи безпеки, є дуже чіткий протокол дій і на випадок повітряної тривоги він буде застосований: захід призупинять і учасники маршрутів пройдуть у найближчі укриття. Де укриття знаходяться – допоможуть зорієнтуватися волонтери, які будуть стояти вздовж дистанцій. Адже безпека учасників і гостей є першочерговою. Також на маршрутах працюватимуть карети швидкої.

«Кілька років тому, коли на марафоні я побачив, що дистанцію на 21 км біжить хлопець на протезі, то був дуже подивований. Це великий приклад сили волі для багатьох. Сьогодні ми всі маємо розуміти, що з кожним днем маємо ставати сильнішими, щоб виграти нашу головну боротьбу. Тому заохочую всіх прийти і підтримати наших Героїв на забігу. Приємно, що таким заходом ми допомагаємо Героям і самі стаємо сильнішими», – додав Андрій Москаленко.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *