ОСТАННІ НОВИНИ

Поліцейського, що застрелив порушника у Дніпрі відправили під домашній арешт

Андрій Котенський

|

У Кіровському райсуді Дніпра обрали запобіжний захід патрульному поліцейському Єгору Звонкову, який смертельно поранив порушника після затримання авто. Суд відправив поліцейського під цілодобовий домашній арешті, повідомляє Суспільне.

Сам правоохоронець не прибув до зали суду за станом здоров`я. Але він брав участь у засіданні онлайн.

Прокуратура вимагала обрати запобіжний захід затриманому патрульному – 60 діб арешту без права внесення застави. Зокрема, прокурор Артем Желіба зазначив, що поліцейський мав попередити про застосування табельної зброї.

Адвокатка затриманого патрульного поліцейського Юлія Сегеда вважає підозру щодо вчинення умисного вбивства її підзахисним необґрунтованою.

«Обвинувачувати особу в особливо тяжкому злочині і при цьому не дослідити, не встановити – навіть елементарно – подію, яка вміщується в 10 хвилин, на мій погляд, це дуже поверхневий підхід. І підозра, на мій погляд, не є обґрунтована», – сказала вона.

За її словами, у підзахисного черепномозкова травма і забій тканин, тож для нього вимагають стаціонарне лікування.

Також Юлія Сегеда прокоментувала у суді відео з бодікамер поліцейських під час інциденту та переконана, що її підзахисний рятував життя напарниці.

«Що ми бачили далі? Далі ми бачили напад, фізичний напад на співробітників поліції… Я переглядала це відео більш детально. Там видно, що коли чоловік (смертельно поранений патрульним – ред.) зробив цей прийом, від якого підозрюваний впав на землю, то він одразу побіг добивати патрульну. Він побіг добивати співробітника поліції. І він дійсно наніс їй удари. Ми бачимо, що в неї капає кров. То що зробив підозрюваний? Він рятував життя своєї напарниці», – сказала Сегеда.

Адвокати затриманого патрульного просили суд призначити запобіжний захід їхньому підзахисному – особисте зобов’язання, домашній арешт або звільнення під заставу.

У той же час затриманий патрульний заявив у суді, що своєї провини не визнає.

«З підозрою я не погоджуюся абсолютно», – сказав він.

За словами поліцейського, він застосував зброю тільки після того, як були застосовані всі можливі засоби, і для захисту життя свого і колеги.

Він також не погоджувався на запобіжний захід – тримання під вартою, адже, як заявив, перебуває на лікуванні, по-друге, не вчиняв злочину, в якому його підозрюють.

Адвокатка патрульного Юлія Сегеда після обрання запобіжного заходу своєму підзахисному сказала, що погоджується з тим, що питання перевищення ним службових повноважень спірне і потребує досліжень. Проте щодо умисного вбивства, за яким також порушили справу, категорично була не згодна.

«Щодо перевищення повноважень. Згодна, що це спірне питання. Згодна, що це треба вирішувати протягом слідства, згодна, що буде ще багато експертиз. І, звісно, це досліджуватиметься в процесі слідства. Але щодо умисного вбивства, то з цим я категорично не могла погодитися. І ви сьогодні чули, що прокурор не переконав», – сказала вона.

Нагадаємо, що 29 серпня 2023 року у Дніпрі поліцейський застрелив людину. Попередньо встановлено, що правоохоронці намагались зупинити елітне авто у середмісті Дніпра, водій якого, за наявними даними, ігнорував законні вимоги правил дорожнього руху. Після зупинки автомобіля, чоловік поводився агресивно та мав всі ознаки алкогольного сп’яніння (підтверджено експертизою понад 2.4 проміле – ред.).

Згодом патрульні опублікували своє відео затримання і вбивства водія у Дніпрі. На ньому чітко видно, як жінка, що пересіла на місце п’яного водія, відмовилась пред’являти документи патрульним. Згодом із салону авто вийшов і сам водій, який нецензурно лаявся і погрожував правоохоронцям. Зрештою пасажири авто вирішили проігнорувати законні вимоги патрульних і намагалися поїхати. Під час затримання вони почали чинити опір, а потім ще й напали на правоохоронців. Під час бійки і нападу на напарницю патрульний відкрив вогонь по агресивному водію-порушнику.

За фактом посягання на життя патрульних поліцейських 31 серпня відкрили кримінальне провадження. Якщо вину жінки, доведуть то їй загрожує покарання – від 9-ти до 15-ти років позбавлення волі або довічне.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *