ОСТАННІ НОВИНИ

На Таврійському напрямку захисники знищили ще пів сотні окупантів

Ольга Денисяка

|

30 серпня на Таврійському напрямку Сили оборони знищили 58 окупантів, 23 одиниці військової техніки і 2 склади боєприпасів ворога. Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський.

«Таврійський напрямок. Триває робота. Артилерійські підрозділи Сил оборони протягом доби виконали 1204 вогневих завдань», – йдеться в повідомленні.

За останню добу втрати ворога становлять 238 осіб (безповоротні – 58, поранені – 177, полон – 3). Знищено 23 одиниці військової техніки противника. Зокрема, 1 танк, 6 ББМ, 6 артилерійських систем та мінометів, 1 ПТРК, 1 СПГ, 2 БпЛА, 6 одиниць автомобільної техніки.  Також було знищено 2 склади боєприпасів.

Зазначимо, що  від початку повномасштабного вторгнення Росія втратила в Україні вже близько 263 020 військових, 4 436 танків, 315 літаків та 316 гелікоптерів.

Додамо, що у своїх офіційних зведеннях Генштаб подає узагальнену кількість загиблих російських військових. Натомість поранених окупантів у рази більше.

Військові експерти кажуть, що для вирахування поранених окупантів кількість загиблих потрібно множити на три, тобто наразі йдеться ще про понад 700 тисяч осіб. Таким чином загальні втрати РФ на 17-му місяці повномасштабної війни проти України оцінювали більш ніж у 900 тисяч військовослужбовців.

Це є безпрецедентні втрати, адже станом на початок повномасштабної війни весь потенціал ЗС РФ складав близько 900 тисяч – 1 мільйон військовослужбовців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *