ОСТАННІ НОВИНИ

До кінця року Рада ухвалить весь пакет законів для реформування ВЛК, – Арахамія

Ольга Денисяка

|

До кінця року Верховна Рада ухвалить увесь комплекс документів, необхідний для реформування роботи військово-лікарських комісій. Про це розповів голова фракції « Слуга народу» Давид Арахамія в ефірі телемарафону.

«Планується велика комплексна реформа роботи ВЛК. Очікується чимало змін до відповідного законодавства. Ми уже два закони по ВЛК ухвалили, але весь пакет законодавства передбачає 5-7 документів. Я думаю, що до нового року весь пакет документів буде ухвалено», –  сказав Арахамія.

Він зазначив, що роботі ВЛК було присвячено кілька засідань  робочої групи і профільного комітету. Також налагоджена співпраця з волонтерськими та ветеранськими організаціями.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України запровадив електронний документообіг під час та після проходження військово-лікарської комісії.

При цьому цифровізацію військово-лікарської комісії в Україні анонсували ще на початку 2023 року. Таке рішення прийняли після обурення, яке виникло в суспільстві, адже військовим доводиться тижнями стояти у чергах, аби зібрати необхідні документи, пройти огляд у лікаря та підтвердити своє поранення.

А тільки висновок військово-лікарської комісії визначає подальшу долю бійця після поранення: чи він може продовжити службу, чи потрібно переводитись на іншу посаду або взагалі звільнятись.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *