ОСТАННІ НОВИНИ

Військові підняли прапор України на лівому березі Херсонщини

Наталя Дуляба

|

Українські військові підняти синьо-жовтий прапор поблизу Антонівського моста на тимчасово окупованому лівому березі Херсонської області. Відповідне відео оприлюднив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

На відео захисники розповідають, що на території садового кооперативу помітили флагшток із тризубом, тож вирішили підняли на ньому прапор України, незважаючи на ворожі обстріли довкола.

Військові кажуть, що синьо-жовтий стяг має вкотре нагадати росіянам, що вони вдерлися й окупували українські землі. Але всі ці території будуть звільнені.

«Хай знають, що це є наша земля. Ми тут були, є і будемо. А перемогу відсвяткуємо в Криму», – зауважує український захисник.

Підняття прапора України на лівобережжі Херсонщини прокоментувала й речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

«Основні аспекти бойової роботи залишаються в зоні інформаційної тиші. Посил зрозумілий: ми перейняли естафету та встановили прапор України на лівому березі для того, щоб місцеві мешканці, які перебувають в окупації і знаходяться під шаленим тиском у зв’язку з майбутніми виборами, які окупанти намагаються просувати, отримали знак підтримки, що лівий берег – це Україна», – сказала вона в ефірі національного телемарафону.

Нагадаємо, восени восени 2022 року ЗСУ визволили правобережну частину Херсонщини, зокрема й Херсон. Втім частина області  на лівому березі Дніпра досі перебуває під тимчасовою окупацією росіян.

На початку серпня стало відомо, що українські військові невеликими групами проводять рейди через Дніпро на лівий берег Херсонщини. Зокрема, висадка десанту була у районі Козачих Лагерів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *