ОСТАННІ НОВИНИ

Україна відзначає День пам’яті захисників

Маркіян Рой

|

29 серпня в Україні відзначають День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Про це повідомляє Львівський портал.

День захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави на всеукраїнському рівні відзначають вдруге. Так, у 2019 році відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський.

Датою вшанування пам’яті захисників України обрали 29 серпня, оскільки саме цього дня у 2014 році в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі.

«У День пам’яті захисників України низько вклоняємось перед світлою пам’яттю українських Героїв, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Вічна пам’ять та незгасна слава кожному загиблому патріоту України, всім чоловікам та жінкам, які зі зброєю в руках, до останньої краплі крові, виборювали майбутнє наших нащадків», – повідомив керівник НАСВ Павло Ткачук.

У День пам’яті захисників України приспускають Державний Прапор України на спорудах органів влади, державних підприємств, установ та організацій.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *