ОСТАННІ НОВИНИ

США дають Україні новий пакет військової допомоги

Наталя Дуляба

|

29 серпня США оголосили, що надають Україні новий пакет військової допомоги на 250 млн доларів. Про це повідомляє Європейська правда.

До нового пакета входять ракети AIM-9M для протиповітряної оборони, снаряди для HIMARS, артилерійські снаряди калібрів 155 мм і 105 мм, обладнання для розмінування, Javelin та інші протитанкові системи й ракети.

Водночас держсекретар США Ентоні Блінкен додав, що Збройні Сили України отримають також більше трьох мільйонів боєприпасів до стрілецької зброї, карети швидкої допомоги, підривні боєприпаси для усунення перешкод, запасні частини, фінансування послуг, навчання та транспортування.

Блінкен не уточнює, але, ймовірно, новий пакет допомоги Штати надаватимуть за механізмом Presidental Drawdown Authority, тобто із запасів американської армії, що прискорить його постачання в Україну.

Як повідомляв Львівський портал, до останнього пакета допомоги на 200 млн доларів, оголошеного США 14 серпня, увійшли боєприпаси для систем протиповітряної оборони, артилерійські снаряди, протитанкові засоби та засоби розмінування.

Загалом військова допомога США Україні з початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року вже становить близько 44 млрд доларів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *