ОСТАННІ НОВИНИ

«Укрпошта» до Дня пам’яті захисників презентувала нову поштову марку

Маркіян Рой

|

29 серпня, у День пам’яті загиблих захисників України, Укрпошта випустить благодійну поштову марку «Вічна памʼять!». Відсьогодні марку та конверт можна передзамовити онлайн, а згодом вона стане доступною для купівлі у відділеннях пошти. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі АТ «Укрпошта».

 

«На нашу долю знову випали надскладні випробування – повномасштабна війна, в якій наша країна змагається за незалежність, самозбереження й самоідентифікацію. Ми, на превеликий жаль, щодня отримуємо звістки з фронтів про поранених і загиблих захисників та захисниць. Завдання кожного, хто знаходиться в тилу, – шанувати пам’ять героїв, проявляти увагу й допомагати їхнім сім’ям», – зазначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Зазначається, що тираж поштової марки дорівнює 500 тисяч екземплярів. Номінал – U становить 12 грн, що відповідає тарифу на пересилання непріоритетного простого листа вагою до 50 г у межах України. Плюс 3 грн, що є додатковим номіналом, призначеним для відрахування на благодійні цілі.

Ескізом до нової поштової марки стала картина заслуженого художника України Олега Шупляка «Журба» (2016 р.). На ній козак-бандурист схиляє голову над могилами побратимів, а над ним журавлі летять у вирій. У давньоруській міфології вирій – вічно зелена й сонячна країна, що розташована далеко на сході (або на півдні, «за морем»), де мешкають душі померлих.

Відсьогодні в поштовому маркеті відкривається передзамовлення на марковий аркуш. Кожен може придбати не більш як 10 аркушів одночасно. Для оформлення передзамовлення перейдіть за посиланням. Відправлення поштових марок розпочнеться після 29 серпня – дати введення випуску в обіг.

Довідка

29 серпня Україна вшановує пам’ять військовослужбовців та учасників добровольчих формувань, котрі віддали життя за Батьківщину. Ця дата є нагадуванням про одну з найкривавіших подій російсько-української війни на сході країни – Іловайську трагедію. «Зелений коридор», що пролягав через соняшникові поля, став останнім у житті наших захисників. Надалі саме ця квітка стала символом Дня пам’яті загиблих героїв.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *