ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пройдуть щорічні Дні європейської спадщини. Програма заходів

Маркіян Рой

|

З 8 до 10 вересня у Львові пройдуть 13-ті Дні європейської спадщини, де мешканці і гості міста можуть більше дізнатись про живу спадщину Львова і регіону. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

«Щороку Дні європейської спадщини відбуваються завдяки ініціативі людей, яким небайдужа історія їхнього міста. Цьогоріч це досвідчені гіди, науковці, музейники, мистецтвознавці, фольклористи та етномузикологи, майстри традиційних ремесел, реставратори і садівники. Для кожного це спосіб популяризувати нашу нематеріальну спадщину і спонукати до її переосмислення. Чому це особливо важливо зараз в контексті війни? Бо культуру, навики і традиції людей набагато складніше зруйнувати, але це теж ідентифікує людей як націю», – зазначила Христина Лебедь, керівниця міського управління туризму.

Участь у подіях безкоштовна, але за умови попередньої реєстрації, яку відкриють 4 вересня о 12:00 годині.

Що входить у програму:

  • традиції святкувань на Галичині: весіль, Дня міста та релігійних свят;
  • кухня Галичини, львівські пляцки, традиція кавування, кулінара спадщина і її вплив на сучасну гастрономію;
  • вінтажне мистецтво, вишивання, писанкарство, гончарство, виготовлення іграшок, місцеві говірки;
  • парфумерна справа у Львові, аптекарська справа, традиції міського садівництва.

Багато активностей відбуватиметься у Львівському скансені. Тут будуть співати галицьких пісень, пробувати Яворівський пиріг та слухати гру унікальних музичних інструментів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *