ОСТАННІ НОВИНИ

Роботине повністю звільнене, – Міноборони

Анастасія Диняк

|

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що Сили оборони повністю звільнили Роботине на Запоріжжі від російських окупантів. Про це пише Українська правда.

«На півдні ми здійснюємо наступ. Це основний наш напрямок наступу. По Запорізькій і Херсонській областях ворог знаходиться в обороні. Ви знаєте, що звільнено Роботине і далі наші війська рухаються південно-східніше Роботиного і південніше Малої Токмачки», – зазначила Маляр.

Вона також уточнила, що йдеться про напрямки Новоданилівки і Новопрокопівки, а також Малої Токмачки і Очеретуватого.

«Це ті напрямки, по яких зараз просуваються наші сили, попри шалений опір ворога», − наголосила представниця Міноборони.

За її словами, минулого тижня українські військові звільнили 1 кв. км на Бахмутському напрямку.

«По Бахмутському напрямку ви бачили по карті − це нагадує дещо підкову довкола  міста. І панівні висоти, які зайняті, вони йдуть на південний і північний фланг і дійсно схожі на підкову. На південному фланзі Бахмута у нас йде просування і минулого тижня там звільнено ще один квадратний кілометр і разом це вже 44 кв. км, які там звільнені нашої території», – сказала вона.

Нагадаємо, 22 серпня воїни 47 бригади, яка з боєм увійшла у село Роботине на Запоріжжі, організували евакуацію мирних мешканців на БМП Бредлі.

23 серпня у звільненому Роботиному захисники підняли прапор України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *