ОСТАННІ НОВИНИ

На фіктивних довідках заробляли ще четверо військкоматівців та глав ВЛК. Деталі

Наталя Дуляба

|

У Києві, Одесі та на Харківщині затримали чотирьох посадовців військкоматів та військово-лікарських комісій, які торгували довідками для ухилення від служби в армії під час війни. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

За даними слідства, чиновники допомагали чоловікам із виробленням фіктивних документів про непридатність до військової служби за станом здоров’я. Таким чином військовозобов’язані могли ухилитися від мобілізації та виїхати за кордон.

Вартість таких «послуг» становила до 10 тисяч доларів з однієї особи. Сума залежала від терміну «вирішення питання» та фінансових можливостей «клієнтів».

Так, у Києві правоохоронці затримали начальника районного військкомату та голову однієї із столичних військово-лікарських комісій, які продавали фальшиві медичні довідки.

На Харківщині, як встановило слідство, керівник районного військкомату на такій схемі встиг заробити більше 11 млн грн. До підробки документів він залучив трьох посадовців місцевої лікарні.

За хабарі вони «знаходили» у військовозобов’язаних «проблеми зі здоров’ям», які ставали формальною підставою для зняття з військового обліку.

В Одесі корупційну схему організував секретар місцевої військово-лікарської комісії разом зі столичною адвокаткою і двома спільниками. «Клієнтів» вони підшукували по всій території України, а потім ставили їх на облік до одеського військкомату, щоб «списати» з військової служби.

Секретаря цієї військово-лікарської комісії та її спільників затримали на «гарячому». Їм уже оголосили підозри, вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів.

За всіма вищезгаданими фактами ще тривають розслідування, правоохоронці встановлюють всі деталі незаконних «схем» і можливу причетність до них інших осіб.

За скоєне зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *