ОСТАННІ НОВИНИ

Ворог перегруповується на Куп’янському і Лиманському напрямках після значних втрат, – Сирський

Наталя Дуляба

|

Російські окупанти, понісши на Куп’янському і Лиманському напрямках значні втрати, зараз перегруповується, аби поновити свій наступальний потенціал. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, якого цитує Military Media Center.

«Оперативна обстановка на Східному напрямку залишається напруженою. Після місяця жорстких боїв та понесених значних втрат на Куп’янському і Лиманському напрямках противник здійснює перегрупування своїх сил та засобів, одночасно перекидаючи з території РФ знову сформовані бригади та дивізії. Головна мета цих заходів – підвищення рівня бойового потенціалу та поновлення активних наступальних дій», – відзначив генерал-полковник.

Водночас на східному фронті рашисти продовжують активно застосовувати проти українських захисників артилерію й міномети, а також авіацію. У таких умовах, за словами Сирського, першочергово слід оперативно зміцнювати оборону українських позицій на загрозливих напрямках, а вперед просунутися там, де це можливо.

Олександр Сирський навідався до захисників на Куп’янський та Лиманський напрямки, де разом із командирами оперативно-тактичних угруповань та командирами бригад узгодили посилення оборони та заходи для відбиття ворожих атак.

Нагадаємо, протягом останньої доби війська РФ, за даними Генштабу, на Лиманському напрямку вели безуспішні наступальні дії в районі Новоєгорівки Луганської області.

На Куп’янському напрямку агресор завдав авіаударів у районах Кислівки та Піщаного Харківської області.

Тим часом на півдні українські військові мають нові успіхи, закріплюються на досягнутих рубежах.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *