ОСТАННІ НОВИНИ

Українська авіація 10 разів вдарила по окупантах, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

На 548 добу війни на фронті відбулось 35 бойових зіткнень. Російські окупанти безуспішно намагались наступати на трьох напрямках. У районі Мар’їнки та Вугледара Сили оборони відбили всі ворожі штурми. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 25 серпня.

Протягом доби ворог завдав два ракетних та 39 авіаційних ударів, здійснив 72 обстріли із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах України. В результаті успішної бойової роботи ППО знищила 2 крилаті ракети «Калібр» та ударний дрон Shahed-136/131.

Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки, школи та інша цивільна інфраструктура.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли більше ніж 25 населених пунктів: Лісківщина, Богданове Чернігівської області; Середина-Буда, Кучерівка, Ходине, Степне, Миропільське Сумської області та Гатище, Вовчанськ, Синельникове Харківської області.

На Куп’янському напрямку агресор завдав авіаційних ударів в районах Кислівки та Піщаного Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали населені пункти Гряниківка, Синьківка, Куп’янськ, Орлянське Харківської області.

На Лиманському напрямку російські окупанти вели безуспішні наступальні дії в районі Новоєгорівки Луганської області. Завдали авіаударів в районах Червоного Ставу Харківської області, Твердохлібового, Макіївки Луганської області та Веселого Донецької області. Під вогнем артилерії рашистів опинились більше 30 населених пунктів. Серед них були Надія, Твердохлібове Луганської області та Сіверськ, Верхньокам’янське, Берестове, Веселе Донецької області.

На Бахмутському напрямку війська РФ вели безуспішні наступальні дії в районі Кліщіївки Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 25 населених пунктів, серед них – Залізнянське, Оріхово-Василівка, Богданівка, Часів Яр, Кліщіївка, Ступочки Донецької області.

На Авдіївському напрямку рашисти вели безуспішні наступальні дії в районі Первомайського Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Новокалинове, Степове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки Донецької області. Противник завдав авіаційного удару в районі Красногорівки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Красногорівка, Мар’їнка, Курахове, Новомихайлівка, Костянтинівка, Гостре Донецької області.

На Шахтарському напрямку наші захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Вугледара Донецької області. Окупант завдав авіаційних ударів в районах Вугледара, Времівки, Благодатного, Старомайорського, Урожайного Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них були Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Максимівка, Благодатне, Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Малої Токмачки, Роботиного та Новоданилівки Запорізької області. Від артилерійських обстрілів РФ постраждали понад 20 населених пунктів, серед яких були Новоандріївка, Щербаки, Павлівка, П’ятихатки, Степове, Кам’янське Запорізької області.

На Херсонському напрямку від російських артилерійських обстрілів постраждали Хрещенівка, Дмитрівка, Микільське, Херсон, Дніпровське Херсонської області.

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи з контрбатарейної боротьби.

Українська авіація протягом доби завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу окупантів та ще один – по їхньому зенітно-ракетному комплексу.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили зенітно-ракетний комплекс та 3 артилерійських засоби на вогневих позиціях ворога.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *