ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині викрили злочинну групу, яка незаконно перевозила чоловіків через кордон

Маркіян Рой

|

На Львівщині викрила злочинну групу, яка переправляла ухилянтів за кордон, користуючись системою «Шлях». Усім п’ятьом учасникам злочинної групи повідомлено про підозру. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

Так, злочинна група складалась мешканців Львівської та Волинської областей, вони розробили схему з переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон.

Зазначається, що реалізовували переправлення осіб продуманим способом. Одним із учасників групи був керівник товариства, яке займається міжнародними перевезеннями. Це давало змогу вносити відомості до системи «Шлях», що призовники є нібито теж його працівниками. Таким чином, чоловікам дозволявся виїзд за межі України в якості водіїв.

В подальшому, біля пунктів пропуску військовозобов’язаних очікували співучасники, які мали право законно перетинати кордон. В їх обов’язок входило координування наступних дій своїх клієнтів. Останнім учасники ОГ надавали свої транспортні засоби, якими ті переїжджали через кордон.

Після чого фігуранти вслід за ними також виїжджали за кордон на автомобілях призовників, на яких вони приїздили до місця зустрічі.

Успішно переправившись за межі України ті знову зустрічалися вже на території іншої країни. Там вони обмінювалися транспортними засобами: підозрювані поверталися додому, а їх клієнти вже на власних авто, відповідно, продовжували запланований маршрут іншою країною.

В результаті таких дій 14 осіб незаконно перетнуло кордон України за такою схемою.

За результатами проведених обшуків в учасників схеми вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку, документи.

На їх транспортні засоби, нерухоме майно та грошові кошти накладено арешт.

Усім учасникам злочинної групи повідомлено підозру за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Їм загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *