ОСТАННІ НОВИНИ

До п’яти років тюрми. У Києві дві сестри влаштували танці на могилах загиблих Героїв

Андрій Котенський

|

У Києві дві дівчини влаштували наругу над могилами військовослужбовців, які віддали своє життя на захисті України. Порушниць уже затримали. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі поліції Києва.

Дві сестри виклали у соцмережі відео з танцями на кладовищі  біля поховань військових. Менш ніж за годину правоохоронці встановили їх місцеперебування та доставили до відділу поліції. За скоєне їм загрожує до 5 років позбавлення волі.

Про факт наруги над могилами Героїв стало відомо 24 серпня, на День Незалежності України. Поліцейські під час моніторингу соціальних мереж побачили відео, де двоє дівчат танцюють на могилах загиблих воїнів на одному зі столичних кладовищ.

Правоохоронці Києва передали орієнтування на порушниць усім нарядам поліції. Менш як за годину патрульні зупинили киянок біля станції метро «Золоті Ворта» та доставили до Деснянського управління поліції.

Як стало відомо, двоє сестер прийшли на Лісове кладовище та вирішили таким чином «вшанувати» памʼять загиблих захисників України.

Слідчі Деснянського управління поліції за погодженням з окружною прокуратурою розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 297 Кримінального кодексу України – наруга над могилою. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру.

Фігуранткам загрожує від трьох до п’яти років обмеження або позбавлення волі.

Як з’ясувалося згодом, дівчата влаштували танці біля могили свого батька, який загинув під Ізюмом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *