ОСТАННІ НОВИНИ

Бізнесмен-колаборант вивозив українське зерно у Росію

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці викрили бізнесмена із Запорізької області, який організував поставку українського зерна у Росію. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Йдеться про власника одного із провідних агрохолдингів Запорізької області, який після окупації Бердянська переїхав до Києва, але на місці залишив свого компаньйона, аби той здійснював фактичне управління сільськогосподарськими підприємствами. Сам фігурант дистанційно керував процесами зі столиці.

За даними слідства, для «безперешкодного» ведення бізнесу на тимчасово окупованій території фігуранти «перереєстрували» його за російським законодавством і погодились сплачувати «податки» до бюджету РФ.

Серед іншого, у них був чинний контракт із так званим «Міністерством освіти і науки Запорізької області».

Зібрані урожаї агропродукції, насамперед пшениці, бізнесмени гуртовими партіями вивозили до країни-агресора через Бердянський порт.

Під час обшуків за місцем проживання та в офісі власника агрохолдингу у Києві виявлено готівку, а також документи, печатки та комп’ютерну техніку із доказами злочинних дій.

Горе-бізнесмену вже оголосили підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (передача матеріальних ресурсів незаконним збройним чи воєнізованим формуванням, створеним на тимчасово окупованій території, та/або збройним чи воєнізованим формуванням держави-агресора, та/або провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора).

Розслідування триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *