ОСТАННІ НОВИНИ

На Хмельниччині поліцейський допомагав «відмазувати» чоловіків від мобілізації

Андрій Котенський

|

На Хмельниччині затримали двох чоловіків за гроші обіцяли визнати здорових чоловіків непридатним до військової служби. Серед затриманих місцевий правоохоронець. Про це Львівському порталу повідомили у спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

За інформацією відомства, обом чоловікам повідомлено про підозру за фактом зловживання впливом (ч.3 ст.369-2 КК України).

За даними слідства, за 1000 доларів грошової винагороди старший лейтенант та місцевий мешканець обіцяли військовозобов’язаному здійснити вплив на службовців територіального центру комплектування та соціальної підтримки, які у свою чергу визнали б його непридатним до військової служби.

При цьому, цивільний і сам представлявся працівником ТЦК та перебував у військовій формі.

Затримали  підозрюваних під час отримання другої частини неправомірної вигоди у розмірі 500 доларів США, ще половину вони отримали заздалегідь у вигляді авансу.

Наразі вирішується питання про обрання для них міри запобіжного заходу, а також встановлюється причетність до злочину інших осіб, зокрема серед посадовців ТЦК та СП.

Якщо вину чоловіків доведуть то їм загрожує від 3 до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *