ОСТАННІ НОВИНИ

Військові закликали Зеленського розширити мобілізацію

Анастасія Диняк

|

Президент України Володимир Зеленський заявив, що військове керівництво закликало його розширити можливості мобілізації. Про це пише Українська правда.

Так, на запитання, чи буде посилення або прискорення мобілізації, враховуючи контрнаступ і втрати, і чи будуть «служити всі» президент не дав прямої відповіді, однак підкреслив, що до нього зверталося військове керівництво щодо цього.

«Скажу відверто, військові до мене звернулися з цим, щоб дати можливість більше мобілізовувати… Все. Більше поки що не можу вам нічого сказати», – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, до 15 листопада в Україні триває воєнний стан та загальна мобілізація.

Як відомо, воєнний стан в Україні ввели відразу після того, як Росія здійснила повномасштабне вторгнення – 24 лютого 2022 року. Термін його дії Верховна Рада продовжує через кожні 90 днів.

Востаннє це робили у травні 2023 року, встановивши термін на 18 серпня.

Воєнний стан передбачає низку обмежень та правил: введення комендантської години, встановлення особливого режиму в’їзду та виїзду, обмеження пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства, а також рух транспортних засобів.

Також під час воєнного стану чоловіки віком від 18 до 60 років не можуть покидати країну.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *