ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні продовжили воєнний стан і мобілізацію

Анастасія Диняк

|

На засіданні 2 травня Верховна Рада продовжила дію воєнного стану в Україні та загальної мобілізації ще на 90 днів, тобто до середини серпня. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Так, парламент схвалив законопроєкти №9259 (продовження воєнного стану) і №9260 (продовження мобілізації), які напередодні подав президент Володимир Зеленський. «За» проголосували 324 та 333 нардепи відповідно.

Таким чином із 05:30 год. 20 травня воєнний стан в Україні продовжили ще на 90 діб, тобто до 18 серпня. Це стосується й загальної мобілізації.

За час повномасштабного вторгнення РФ це вже сьомий раз в Україні продовжують воєнний стан і мобілізацію. Востаннє це робили у лютому, встановивши термін до 20 травня.

Нагадаємо, воєнний стан в Україні ввели відразу після того, як Росія здійснила повномасштабне вторгнення – 24 лютого 2022 року. Термін його дії Верховна Рада продовжує через кожні 90 днів.

Воєнний стан передбачає низку обмежень та правил: введення комендантської години, встановлення особливого режиму в’їзду та виїзду, обмеження пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства, а також рух транспортних засобів.

Також під час воєнного стану чоловіки віком від 18 до 60 років не можуть покидати країну.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *