ОСТАННІ НОВИНИ

Розвідка виманила в Україну російський вертоліт Мі-8

Ольга Денисяка

|

Російський гелікоптер Мі-8 з екіпажем приземлився на один з аеродромів України. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

Представника розвідки попросили прокоментувати інформацію про те, що на українському аеродромі сів російський вертоліт Мі-8.

«Офіційна інформація буде. Попередньо, так, така інформація є. Треба трошки почекати, ведеться робота. Новини будуть», – відповів Юсов.

Водночас Українська правда з посиланням на власні джерела в спецслужбах повідомляє, що гелікоптер Мі-8 Збройних сил Росії опинився в Україні внаслідок тривалої спецоперації Головного управління розвідки Міністерства оборони України.  

«Це була спецоперація ГУР, яка тривала більше 6 місяців. Українська розвідка виманила пілота Мі-8 АМТШ в Україну. Борт здійснював рейс між двома авіабазами і перевозив деталі до винищувачів Су-27, Су-30 СМ. Разом із пілотом на борту були двоє членів екіпажу, які не знали, куди насправді летить гелікоптер.  Мі-8 приземлився у Харківській області.  У результаті спецоперації двоє членів екіпажу були ліквідовані. Пілот і його сімʼя перебувають в Україні, родину завчасно вивезли з РФ», – повідомляє видання.

Мі-8 залишився в Україні разом із деталями до літаків-винищувачів, які він мав доставити росіянам. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *