ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові стартує прийом заявок на реставрацію історичних вікон і брам

Маркіян Рой

|

З 1 по 15 вересня у Львові будуть приймати заявки на відновлення історичних вікон і брам у програму співфінансування. Будинок повинен мати не менше 80 років. Про це Львівському порталу повідомили у Бюро спадщини.

Учасниками програми стануть мешканці, які подадуть заявку у ЦНАПи Львова  з 1 по 15 вересня. Прийматимуть на реставрацію брами та вікна будинків в історичному ареалі, яким не менше 80 років.

«Цьогоріч ми не робимо жодних обмежень, а доповнюємо перелік новими заявками на реставрацію, які будемо опрацьовувати у найближчі роки», – розповів директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик.

При реставрації брам 70% вартості робіт будуть оплачені з міського бюджету, 30% – сплачують мешканці. При відновленні вікон за цією програмою 60% сплатить місто і 40% мешканці, а при заміні пластикових вікон на дерев’яні, частка співфінансування становить 50% на 50 %.

Нагадуємо, що Програма співфінансування оновлення історичних вікон і брам діє з 2018 р. В рамках програми співфінансування за координацією ЛКП «Бюро спадщини» управління охорони історичного середовища було відреставровано протягом 2018-2022 рр. було відновлено 180 брам 150 вікон і балконних дверей.

Дізнатися як подати заявку можна на сайті ЛКП «Бюро спадщини» у розділі «Співфінансування».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *